DÖDSBO STOCKHOLM
VI HJÄLPER ER!

Dödsbo Stockholm - Specialister på bohagsstömning, bortforsling, flyttstädning, värdering, samt försäljning av arvegods och kvarlåtenskap.

Vad är ett dödsbo?

Med dödsbo avses en avliden persons skulder och materiella tillgångar. Dödsbo ska skötas av delägarna och därmed klassas som en juridisk person, fram till dess upplösning genom till exempel arvskifte.

Delägarna av dödsbo kan exempelvis vara den avlidnes släkter, make, hustru, arvingar eller sambo. Det är delägarna av dödsbo som tar hand om pappersarbetet, försäljning av värdepapper, fastighet m.m. tillsammans. Enstaka individer har ett krav på att visa en fullmakt från övriga delägare om de vill representera den avlidnes dödsbo. Dödsbo kan företrädas av en testamentsexekutor. Om det uppstår konflikter emellan eller om dödsboet är större en vanligt kan de tillsammans lämna över det till tingsrätten eller utse en så kallad boutredningsman.

Läs mer om dödsbo på konsumenternas.se

Vi hjälper dig med ditt dödsbo i Stockholm

Dödsboutredning i Stockholm

Dödsboanmälan i Stockholm

Dödsboanmälan består av ett dokument som kan, i vissa händelser, ersätta bouppteckningen av ditt dödsbo. Vid låga resurser och tillgångar, nämligen under 5 000 kronor, kan socialnämnden genomföra en dödsboanmälan på ditt dödsbo i Stockholm eftersom kostnaderna uppstår vid begravningen och andra viktiga uppgifter först och främst. Om resurserna överstiger denna summa ska en bouppteckning på ditt dödsbo göras istället. Samma sak gäller om den avlidne har någon tomträtt, mark eller fastighet som egendom i Stockholm, Sverige eller utomlands. 

Behöver du hjälp med dödsanmälan på ditt dödsbo i Stockholm får du gärna kontakta boutredningsenheten. 
Ärendet är upp till socialnämnden i kommunen, i detta fall inom regionen Stockholm, som har makt att ersätta bouppteckningen på ditt dödsbo med en dödsboanmälan. Om den personen som har dött hade en registrerad sambo, partner eller var gift ska giftorättsgodset vara inräknad i tillgångarna. 

Du kan även hitta mer information på skatteverkets hemsida angående dödsboanmälan på ditt dödsbo i Stockholm. Du kan vända dig till socialkontoret i Stockholm i den avlidnes hemort. Där ska socialkontoret genomföra en prövning på ditt dödsbo för att utreda om det är lämplig med dödsboanmälan. 

Vad gäller anstånd, så ska man vänta högst tre månader efter dödsfallet om ni är i behov av att söka anstånd på ditt dödsbo i Stockholm. Du bör i så fall kontakta Skatteverkets kontor genom att skriva ett mail eller ringa för att förklara situationen. Har du frågor gällande bouppteckning bör du ringa Skatteupplysningen.
 

Dödsbo StockholmKöper dödsboDödsbo tömning - Dödsbo bortforsling - Dödsbo köpes - Sälja dödsbo - Tömma dödsbo - Tömma dödsbo Stockholm - Tömning av dödsbo pris 

skatteverket.se kan du läsa mer om vad som gäller för dödsboanmälan för ditt dödsbo i Stockholm

Tiden är dyrbar då nya ägare ska tillträda eller kontrakt som går ut när ett dödsbo efterlämnas. Vi har flera lastbilar utrustade med starka killar som är redo för att hjälpa er och utföra de stora uppdrag av att tömma och städa dödsbon inom max 2 dagar.

Vi på Saras hela hem anser kundens nöjdhet som en prioritering och det ser vi till att vi kan åstadkomma med hög kvalité på det bästa priset! Därför erhåller vi en låg kostnad med våra helhetslösningar.

BOKA ETT KOSTNADSFRITT HEMBESÖK


Vi är specialister på helhetslösningar för tömning, bortforsling och städning av dödsbon och hela hem.

VI HJÄLPER DIG MED:
Allt genom en enda kontakt. Använd vårt bokningsformulär eller ring till huvudkontoret 08-730 32 04. För snabbare svar vänligen ring +4670-88 66 436.